Disa këshilla që do t’ju ndihmojnë të kurseni para për pushimet tuaja

Disa këshilla që do t’ju ndihmojnë të kurseni para për pushimet tuaja

“Ne nuk mund të kursejmë para në jetën tonë të përditshme, a do të kursejmë në pushimet tona?” Pyetja juaj është e arsyeshme, por me një përpjekje të vogël mund të shmangni shpenzimin e gjithçkaje që keni kursyer në një udhëtim të vetëm.

Në pushime ne priremi ta lëmë veten të shkojë, të argëtohemi dhe të kënaqim çdo dëshirë. Megjithatë, kjo lloj gjëje na shtyn të shpenzojmë para, të cilat mund t’i kishim kursyer dhe ndoshta të na ndihmonin në një udhëtim tjetër. Pra, çfarë na këshillojnë udhëtarët për të kufizuar shpenzimet në pushimet tona?

Shmangni stinët e kërkuara

Rezervimi i biletave 2-3 muaj para ose pas sezonit të lartë është një nga zgjedhjet më të mira që mund të bëni. Pasi jo vetëm do të shmangni turmat dhe çmimet e larta, por në të njëjtën kohë do të keni mundësinë të shijoni bukuritë e vendit, në mënyrë më thelbësore.

Kërkoni këshilla nga dikush që ka vizituar vendin, ose nga vendasit (jo nga zyrat turistike)

Nëse ka diçka që duhet të dini për ta bërë udhëtimin tuaj më ekonomik, sigurisht që nuk do ta mësoni nga zyrat turistike. Kërkoni dhe kërkoni këshilla nga të njohurit dhe miqtë që mund të kenë vizituar vendin dhe ata mund t’ju tregojnë se çfarë duhet të shmangni. Gjithashtu mos hezitoni të kërkoni mendimin e vendasve për opsionet më ekonomike, por po aq të mira.

Mos i hani të gjitha vaktet jashtë, preferoni edhe supermarketin

Ndoshta nuk keni shumë kohë për të gatuar në një udhëtim, por disa vakte elementare dhe të thjeshta do t’ju shpëtojnë nga shpenzimet e panevojshme. Mund të hani mëngjesin në hotel, drekën për shembull në një vend të qytetit, ndërsa në fund për darkën tuaj zgjidhni një vakt të lehtë dhe të shpejtë që do ta përgatisni vetë.

Vendosni një objektiv ditor

Paraja, ashtu si jeta, ka nevojë për një plan. Në përgjithësi, mund të vendosni një objektiv që do të shpenzoni p.sh. 50 euro në ditë dhe nuk do të shpëtoni nga kjo shumë. Në këtë mënyrë mund të bëni planifikim shumë më të mirë dhe të mos dorëzoheni pas dëshirave të panevojshme.

Provoni mjete më ekonomike për transportin tuaj

Mund të fshini aplikacionet “Uber” dhe “Beat” nga celulari juaj dhe të zgjidhni mjete transporti si biçikleta ose MMM lokale.

LEXO EDHE:

Back to top button