Disa persona nga Strumica janë akuzuar për sulm ndaj një personit zyrtar

Disa persona nga Strumica janë akuzuar për sulm ndaj një personit zyrtar

Është parashtruar kallëzim penal kundër 12 personave nga fshati Banicë i Strumicës dhe një personi nga fshati Gradsko Baldovci i Strumicës, të dyshuar për veprën penale “Sulm ndaj zyrtarit gjatë kryerjes së punëve të sigurisë” nga neni 383 paragrafi 3 i K. Ligji. Ata gjatë ditës do të sillen para gjyqtarit të procedurës paraprake nga Gjykata Themelore e Strumicës.

Siç kumtoi MPB-ja, policia nga SPB Strumicë sot i ka privuar nga liria: S.S. (43), D.J. (33), P.S. (40), I.G. (26), I.V. (41), T.S. (37), R.S. (52), A.S. (43), V.K. (39), T.V. (21), Zh.M. (33) dhe një tjetër i mitur, të gjithë nga fshati Banicë, dhe M.Gj. (23) nga fshati Strumicë Gradsko Baldovci.

Ata dyshojnë se dje në orën 23 në fshatin Banicë kanë ndaluar me forcë një automjet civil të policisë “Skoda”, të drejtuar nga një polic nga SPB Strumica, i cili në atë moment ka qenë duke kryer punë zyrtare.

“Fillimisht kanë goditur mjetin me sende druri, betoni dhe metali dhe më pas kanë sulmuar fizikisht punonjësin e policisë me disa sende. Zyrtari policor ka pësuar lëndime të rënda trupore, të cilat janë konstatuar në Qendrën Mjekësore Strumicë. Personat janë ndaluar në stacionin policor të Strumicës, ndërsa për ngjarjen është njoftuar prokurori publik nga Prokuroria Themelore Publike Strumicë”, njofton MPB.

LEXO EDHE:

Back to top button