Djathrat më të mirë që mundë t’i vendosni në skarë…

 

Doni të bëni një Barbecue. Ndër të tjera, provoni tiganisni djathin. Kjo metodë gatimi sjell një shije të mrekullueshme të tymosur dhe mundësi të reja kuzhinës për tryezën. Gjithashtu, nëse keni një vegjetarian kjo është një ide e shkëlqyeshme, pasi ato shpesh janë më të kufizuara në produktet që konsumojnë. Por a e dini se nuk mund të gatuani çdo djathë? Sidomos nëse doni ta vendosni direkt në skarë.

Një nga djathrat më të mirë që mund të vendosni në skarë është Halaumi. Kjo është për shkak të pikës së lartë të shkrirjes. Aftësia unike për të pjekur në skarë këtë djathë është për shkak të shtresimit të tij, megjithatë Halaumito është një djathë gjysmë i fortë i bërë nga qumështi i deleve i ruajtur në shëllirë, me një teknikë unike të bërjes. Ky djath ka origjinë nga Qipro dhe përdoret më së shumti në Greqi, Turqi, Britani të Madhe, Mesdhe.

 

Tjetra në listë është feta. Djathi i bardhë grek zakonisht bëhet nga qumështi i deleve ose një përzierje e qumështit të deleve dhe dhisë. Maturohet në shëllirë dhe ka një strukturë interesante jo-kompakte me vrima të vogla. Do të ishte më e shijshme nëse e prisni në pjata të mëdha, e vendosni brenda natës për tu marinuar në marinadën që keni zgjedhur dhe më pas e përgatisni në skarë. Pasi të piqet, mund ta shërbeni me bukë ose krisur, ose thjesht me një sallatë.

 

Djathi është një djathë që vjen nga India, i cili i përket djathrave të freskët-të thartë, të bëra nga qumështi i lopës ose buallit. Ky djath mund të thuhet se ka një strukturë të ngjashme me djathin Feta.

 

 

 

 

Tjetra në listë është djathi Leipäjuusto ose Lapland / Finlandez. Ky djath tradicionalisht bëhet nga qumështi i pasur i lopës, zakonisht nga një lopë që është çelur kohët e fundit. Ky djath është i njohur edhe si djathë bukë, për shkak të strukturës së tij i cili kur skuqet ose piqet në skarë zbutet dhe merr një shije të këndshme, por nuk shtrihet.

 

 

Besoni apo jo Brito është një nga djathrat që mund të piqet në skarë. Ky djath është një djath i butë lope që buron nga Franca. Nën koren e mykut të bardhë, ky djath ka një ngjyrë të zbehtë dhe strukturë të butë. Kur e vendosni në skarë, duhet të keni kujdes që të mos thyejnë kore që e bën atë kompakt. Por sapo ta hiqni nga skarja, shërbejeni atë me fruta, krisur. Thjesht nuk mund t’i rezistosh, sepse posa të shposh koren me krisur, djathi do të fillojë të rrjedhë mrekullisht.

 

Disa këshilla për përgatitjen e djathit të pjekur në skarë: sa herë që mund ta vendosni djathin në marinadë përpara se ta vendosni në skarë; sa më gjatë në marinadë aq më mirë; marinada duhet të jetë me përbërës të zgjedhur që nuk kanë pjesë të mëdha perimesh në to; prerë djathin përpara se ta marinojmë ose ta pjekim në skarë në madhësinë e pjesëve që do të shërbehen; lëreni djathin në temperaturë dhome para se ta skuqni pasi djathi i ftohtë tenton të errësohet më shpejt nga jashtë përpara se të nxehet pjesa e brendshme e djathit; skara duhet të lyhet mirë me vaj ose yndyrë që djathi të mos ngjitet dhe në fund shpatulla të jetë e përshtatshme dhe e vogël që të mos prishet gjatë pjekjes.

LEXO EDHE:

Back to top button