Dodik me një çmenduri të re: Në Srebrenicë nuk u vra askush, do t’ia ndryshojmë emrin qytetit

Dodik me një çmenduri të re: Në Srebrenicë nuk u vra askush, do t’ia ndryshojmë emrin qytetit

Presidenti i etnitetit të Republikës Serbe të Bosnje dhe Hercegovinës, Milorad Dodik, vazhdimisht i shtyn kufijtë e neverisë dhe primitivizmit të tij kur bëhet fjalë për fyerjen dhe poshtërimin e viktimave të gjenocidit në Srebrenicë.

Kështu, Dodik tha në një paraqitje në televizionin serb Happy se “më 11 korrik nuk ka pasur asnjë operacion në Srebrenicë, se askush nuk ka vdekur e nuk është vrarë dhe se ‘ata’ e përkujtojnë atë datë”.

Ai shtoi gjithashtu deklaratën skandaloze se “çdo kush që vdiq, vdiq jashtë Srebrenicës”, raporton klix.ba.

“Kjo është arsyeja pse disa nga njerëzit tanë në Srebrenicë nisën një iniciativë për të ndryshuar emrin e komunës në mënyrë që ajo të mos quhet Srebrenicë, por t’i jepet një emër tjetër”, tha Dodik.

Duke komentuar Rezolutën mbi gjenocidin në Srebrenicë, Dodik vuri në dukje se “ajo është jo detyruese, por është gjithashtu një problem serioz që ekziston fare”.

Ai më pas bëri pretendime më fyese, duke thënë se “Evropa ka një problem serioz me myslimanët”, duke thënë se gjatë qëndrimit në Paris ka parë “psikozë frike se diçka do të ndodhë gjatë Olimpiadës, të cilën nuk e ka ndjerë gjatë luftës në këtë zonë”.

“Psikoza është e padurueshme dhe ata donin ta mbulonin”, tha Dodik dhe shtoi se “rezoluta nuk do të sjellë asgjë, ajo vetëm do të ndryshojë marrëdhëniet e RS ndaj BeH”. Ai theksoi gjithashtu se “askush nuk vdiq nga retorika e tij”.

Kujtojmë se 8372 persona janë vrarë vetëm gjatë disa ditëve të korrikut të vitit 1995 në Srebrenicë. Numri i viktimave në Bosnje ka qenë shumë më i madh – mbi 100 mijë të vrarë.

Ndryshe, krimi u njoh si gjenocid nga Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë në Hagë në vitin 2007.

LEXO EDHE:

Back to top button