Donald Trump fiton zgjedhjet parlamentare në Iowa, siguron më shumë se 50% të votave

Donald Trump fiton zgjedhjet parlamentare në Iowa, siguron më shumë se 50% të votave

Ish-presidenti Donald Trump parashikohet të fitojë zgjedhjet parlamentare të Iowa-s pasi ka siguruar më shumë se 50% të votave.

Guvernatori i Floridës Ron DeSantis dhe ish-ambasadorja Nikki Haley parashikohet të përfundojnë respektivisht në vendin e dytë dhe të tretë. DeSantis fitoi më shumë se 21% të votave me Haley që erdhi me 19% të votave.

Rreth 94% e votave janë numëruar deri më tani.

Me rezultatet që janë regjistruar, CNN vlerëson se Trump do të marrë 20 nga 40 delegatët e Iowa-s. DeSantis vlerësohet të marrë tetë delegatë, Haley do të marrë shtatë delegatë dhe Vivek Ramaswamy do të marrë dy delegatë. Janë 3 delegatë të pacaktuar.

Trump falënderoi njerëzit e Iowa-s dhe përgëzoi konkurrentët e tij. “Unë me të vërtetë mendoj se tani është koha që të gjithë, vendi ynë, të bashkohen,” tha ai. Ne duam të bashkohemi, qofshin republikanë apo demokratë, liberalë apo konservatorë”.

Ramaswamy njoftoi se po pezullon fushatën e tij presidenciale në festën e vëzhgimit të fushatës së tij në Des Moines. “Mendoj se është e vërtetë që nuk arritëm surprizën që donim të bënim sonte,” tha ai. Ai gjithashtu mbështeti Trump dhe tha se planifikon të marrë pjesë në një tubim me ish-presidentin në New Hampshire të martën.

DeSantis festoi përfundimin e tij në vendin e dytë, duke u thënë votuesve: Na u hoq bileta nga Iowa. Fushata ime përfaqësonte shpresën për të ardhmen e vendit.

Haley mezi priste zgjedhjet paraprake në New Hampshire javën e ardhshme. Presioni po rritet mbi të për të dhënë një fitore atje, thonë burime pranë fushatës së saj për CNN. Ajo gjithashtu sulmoi Trumpin dhe Presidentin Joe Biden dhe argumentoi se amerikanët nuk duan një revansh mes të dyve. Në fjalët e saj, Haley tha se vendi dëshiron një gjeneratë të re lidershipi.

Fushata e Biden është duke mbledhur fonde nga fitorja e parashikuar e Trump në grup, duke paralajmëruar “sulme të ndyra, gënjeshtra të pafundme dhe shpenzime masive” nëse Trump siguron nominimin republikan për president.

LEXO EDHE:

Back to top button