E shijshme! Mini qofte në salcë kosi dhe turshi…

Nëse ju pëlqen të hani qofte, jemi të sigurt që do t'ju pëlqejë kjo recetë. Ato haen me një kafshatë dhe janë të shijshme për shkak të salcës së kosit. Meqenëse nuk ka mish, është gjithashtu i shkëlqyeshëm për vegjetarianët.

Qoftet janë një pjatë e shijshme që pothuajse të gjithë dinë ta përgatisin dhe nëse edhe ju dëshironi t’i hani, atëherë ju sugjerojmë ta provoni këtë recetë. Bëni mini qofte nga bulguri dhe patatet dhe shërbejini sipër me kos dhe salcë turshi. Qoftet përgatiten në këtë mënyrë nga turqit dhe jemi të sigurt se do t’ju pëlqejnë edhe juve.

Përbërësit e nevojshëm:

  • 1 filxhan bulgur
  • 1 gotë ujë të ngrohtë
  • 1 lugë çaji kripë
  • 1 vezë
  • 1 lugë çaji qimnon
  • 1 lugë çaji piper
  • 1 lugë çaji piper i butë
  • 1 patate
  • 2 luge miell
  • ½ kanaçe bizele
  • 1 karotë
  • 4-5 turshi
  • ½ shkop selino
  • 1 tufë nenexhik
  • 200 ml kos
  • 2 thelpinj hudhre

Përgatitja:

Hidhni bulgurin në një enë, shtoni kripë dhe mbulojeni me ujë të nxehtë. Përziejini, mbulojeni dhe lëreni të qëndrojë për rreth 15 minuta. Më pas trazojmë dhe shtojmë vezën, pataten e zier të prerë në kubikë, erëzat (qimonin e bluar, piper dhe piper të butë) dhe përziejmë gjithçka mirë. Shtoni miellin dhe gatuajeni me dorë derisa gjithçka të bashkohet mirë. Shtoni pak ujë nëse është e nevojshme.

Formoni topa të vegjël si mermer dhe renditini në një pjatë. Më pas në një tigan në të cilin keni ngrohur vaj i skuqni derisa të marrin ngjyrë të artë.

Vendosni mini qoftet e skuqura në një enë rezistente ndaj zjarrit, më pas shtoni karotat e grira (që keni zier), bizelet dhe selinon. Më pas shtoni turshitë që i keni prerë në formë rrumbullake, si dhe nenexhikun e grirë. Hidhni kosin dhe shtoni hudhrën e grirë. Përziejini gjithçka mirë.

Ose, për më të thjeshtë, ndiqni udhëzimet në video:

LEXO EDHE:

Back to top button