E vërtetuar: Red Dead Redemption 2 funksionon në telefon

Një lojtar tregoi se si funksionon titulli ikonë i Rockstar në një smartphone

Një nga gjërat më emocionuese në botën e pajisjeve kompjuterike tani janë laptopët e bazuar në procesorë ARM. Me pak fjalë, këta janë laptopë Windows që nuk përdorin arkitekturën standarde x86/x64, por procesorë ARM siç shohim në telefonat inteligjentë.

Ka avantazhet e veta, si jetëgjatësia më e gjatë e baterisë, por edhe disavantazhet – kryesisht në pajtueshmërinë e lojës. Por me kalimin e kohës, ka edhe përparime në personalizimin e softuerit, kryesisht përmes emulimit të aplikacioneve x86/x64. Dhe kjo çon në mundësinë e ekzekutimit të lojërave kompjuterike në telefonat celularë. Jo nëpërmjet transmetimit, por lokalisht në vetë pajisjen – nëpërmjet emulimit.

Sigurisht, çdo smartphone është më i vogël se çdo laptop, kështu që duhet të jemi të vetëdijshëm për kufizimet. Megjithatë, disa tashmë po provojnë atë që ishte e paimagjinueshme deri vonë – për shembull ekzekutimin e Red Dead Redemption 2 në telefonin tuaj.

Kështu, një lojtar tregoi se si titulli i kultit Rockstar në versionin PC funksionon në smartphone Red Magic Pro 9 përmes emulimit.

Le të themi menjëherë – nuk funksionon shumë mirë. Ju nuk do ta përshkruanit atë version si të luajtshëm, dhe përveç shpejtësisë shumë të ulët të kuadrove (5-15 fps), shpesh shfaqen gabime të ndryshme. Megjithatë, kjo tashmë jep shpresë se në disa vite, nëse jo muaj, situata mund të përmirësohet kur të vijnë telefona më të fuqishëm dhe vetë emulimi të bëhet edhe më i mirë.

LEXO EDHE:

Back to top button