Ekonomia gjermane në tremujorin e tretë u rrit për 8,5 për qind

Ekonomia gjermane u ”rikthye” në tremujorin e tretë, e nxitur nga konsumi privat, investimet e korporatave dhe një rritje e eksporteve, pas një rënie të fortë të shkaktuar nga kriza e koronavirusit.

”Prodhimi i Brendshëm Bruto (PBB) i ekonomisë më të madhe të Europës u rrit 8,5% në tremujorin e tretë”, deklaroi Zyra Federale e Statistikave (Destatis).

Analistët gjithashtu prisnin që ekonomia të rritej me 8,2 % në tre muaj deri në fund të shtatorit. PBB-ja gjermane u tkurr me 9,8% në tremujorin e dytë në kulmin e valës së parë të pandemisë globale.

Konsumi i familjeve në tremujorin e tretë u rrit me 10,8 % krahasuar me tre muajt e përfunduar në qershor, ndërsa shpenzimet publike u ngadalësuan në 0,8 % pas një rritje prej 2,2 % në tremujorin e dytë.

 

LEXO EDHE:

Back to top button