Ekonomike dhe e shijshme: Pica nga buka bajate
Nëse nuk keni një recetë të mirë për brumin e picës ose keni bukë bajate në shtëpi, mund të bëni pica nga buka e vjetër.
Përbërësit e nevojshëm:
– një copë bukë
-150 ml qumësht
-150 ml ujë të thartë
– 4 lugë gjelle ketchup
– 200 g proshutë
– 2 salsiçe të freskëta
– gjysmë speci të kuq
– 200 g djathë
– një lugë çaji rigon
– një lugë çaji erëz të thatë
– 10 ullinj pa fara
Mënyra e përgatitjes:
Pritini bukën në feta më të trasha. I nxjerrim salsiçet nga brendësia dhe i skuqim në pak vaj,
Qumështin e përziejmë me ujin e thartë, më pas gjysmën e masës e hedhim në një tavë të lyer me yndyrë dhe i rregullojmë simitet.
Spërkateni me pjesën tjetër të qumështit dhe ujit, lëreni të qëndrojë për disa minuta derisa buka të zbutet pak. Ketchup-in e përziejmë me rigon dhe erëz të thatë dhe më pas e shpërndajmë mbi bukë.
Përzieni proshutën e prerë në feta, sallamin e skuqur, specin e prerë në kubikë dhe ullinjtë dhe vendosini sipër bukës. Sipër rregulloni djathin
E pjekim ne 180 grade derisa djathi te shkrihet dhe te marre ngjyre kafe.
Darkë të këndshme!