Ekonomike dhe e shijshme: Pica nga buka bajate

Nëse nuk keni një recetë të mirë për brumin e picës ose keni bukë bajate në shtëpi, mund të bëni pica nga buka e vjetër.

Përbërësit e nevojshëm:

– një copë bukë

-150 ml qumësht

-150 ml ujë të thartë

– 4 lugë gjelle ketchup

– 200 g proshutë

– 2 salsiçe të freskëta

– gjysmë speci të kuq

– 200 g djathë

– një lugë çaji rigon

– një lugë çaji erëz të thatë

– 10 ullinj pa fara

Mënyra e përgatitjes:

Pritini bukën në feta më të trasha. I nxjerrim salsiçet nga brendësia dhe i skuqim në pak vaj,

Qumështin e përziejmë me ujin e thartë, më pas gjysmën e masës e hedhim në një tavë të lyer me yndyrë dhe i rregullojmë simitet.

Spërkateni me pjesën tjetër të qumështit dhe ujit, lëreni të qëndrojë për disa minuta derisa buka të zbutet pak. Ketchup-in e përziejmë me rigon dhe erëz të thatë dhe më pas e shpërndajmë mbi bukë.

Përzieni proshutën e prerë në feta, sallamin e skuqur, specin e prerë në kubikë dhe ullinjtë dhe vendosini sipër bukës. Sipër rregulloni djathin

E pjekim ne 180 grade derisa djathi te shkrihet dhe te marre ngjyre kafe.

Darkë të këndshme!

LEXO EDHE:

Back to top button