Ekspertët: Mbrojtja nga sulmet kibernetike nga një qendër!

Ekspertët: Mbrojtja nga sulmet kibernetike nga një qendër!

Ekspertët e teknologjisë informatike duke folur gjatë Programit 200, që do të transmetohet sot në ora 22.20, thonë se autoritetet duhet të ndërtojnë një sistem të centralizuar nga mbrojtjet kibernetike.

Ata i japin këto sugjerime pas një serie paralajmërimesh për sulme me mjete shpërthyese në disa objekte publike. Kërcënimet bëhen nëpërmjet postës elektronike dhe nuk gjenden dot kërcënuesit.

Dy profesorët universitar dhe ekspertë të lartë në krijimin e produkteve të inteligjencës artificiale, Dashmir Istrefi dhe Eftim Zdravevski, thonë se sulmet kibernetike mund të cenojnë sigurinë kombëtare dhe prej tyre duhet mbrojtur vetëm duke angazhuar profesionistë ku politika s’duhet të ketë dorë. /Alsat.mk

LEXO EDHE:

Back to top button