Ekzistojnë tre lloje të martesës moderne: A e njihni veten në ndonjë prej tyre?

Duke u martuar, marrim detyrime të caktuara, të cilat kanë ndryshuar në mënyrë drastike në krahasim me periudhën njëzet, tridhjetë, dyzet vjet më parë.

Sot, ekzistojnë versione moderne të martesës në të cilat nuk zbatohen të njëjtat rregulla sjelljeje si më parë. A jeni në ndonjë prej tyre?

Edhe pse në pamje të parë martesa moderne konsiderohet e hapur dhe e relaksuar, ekspertët besojnë se bashkimi i martesës në kohën tonë është i ndryshëm.

Prandaj, ka edhe disa efekte negative, të cilat mund të reflektojnë keq tek individi.

Një martesë gjysmë e lumtur

Ky është një lloj i pazakontë martese, në të cilën njëri partner herë pas here është i lumtur dhe i kënaqur që ka një marrëdhënie të qëndrueshme, por ka edhe raste kur ai pyet veten: “Pse më duhej të martohesha?”

Martesa prindërore

Një numër i madh njerëzish kanë martesë prindërore, dhe karakterizohet nga fakti se fëmijët janë qendra e marrëdhënies. Kështu, fëmijët diskutohen shpesh me partnerin, ndërsa partneriteti neglizhohet. Kush do t’i çojë në kopsht apo shkollë, kush do të gatuajë drekën, do të pastrojë oborrin etj. Në këtë martesë të krijohet përshtypja se nuk ke kohë për asgjë, përveç fëmijëve dhe shtëpisë, dhe lidhja intime mes partnerëve lihet pas dore.

Gjysmë martese

Ekspertët besojnë se kjo është periudha më e pakëndshme midis martesës dhe divorcit, kur partnerët zakonisht nuk mund të përballojnë një divorc. Arsyeja mund të jenë financat ose koha e papërshtatshme.

LEXO EDHE:

Back to top button