Elon Musk dorëzohet përballë OpenAI, ja hapi i papritur

Elon Musk dorëzohet përballë OpenAI, ja hapi i papritur

Avokatët e Elon Musk tërhoqën padinë e tij kundër OpenAI, duke i dhënë fund një beteje ligjore disamujore midis bashkëthemeluesve të kompanisë.

Elon Musk i cili bashkëthemeloi OpenAI në 2015, e paditi atë në shkurt të këtij viti, duke akuzuar krijuesin e ChatGPT për braktisjen e misionit të tij origjinal, jofitimprurës duke rezervuar disa nga teknologjitë më të avancuara të AI për klientët privatë.

Padia kishte kërkuar një gjyq që kompania, Altman dhe bashkëthemeluesi dhe presidenti Greg Brockman të paguanin çdo fitim që merrnin nga biznesi.

Por OpenAI reagoi shpejt kundër pretendimeve të Musk, duke i quajtur ato “jokoherente” dhe “të pavlera” duke argumentuar në gjykatë që çështja duhet të pushohet.

Kompania publikoi gjithashtu një postim që përfshinte disa nga emailet e Musk nga ditët e para të OpenAI.

Emailet dukej se tregonin Musk duke pranuar nevojën që kompania të bënte shuma të mëdha parash për të financuar burimet kompjuterike të nevojshme për të fuqizuar ambiciet e saj të AI, të cilat qëndronin në kontrast me pretendimet në padinë e tij se OpenAI po ndiqte gabimisht fitimin.

Avokatët e Musk nuk përmendën një arsye konkrete për kërkesën e tyre për të hequr dorë nga padia.

Beteja ligjore Musk-OpenAI solli në vëmendje një vision të ri  për mënyrën se si duhet të menaxhohet prodhuesi ChatGPT, i cili është bërë lider në hapësirën në zhvillim të AI që shumë e shohin si të ardhmen e teknologjisë.

LEXO EDHE:

Back to top button