Erupsioni i vullkanit Tonga hodhi aq shumë avull në atmosferë sa ka mundësi që dëmtoi ozonin

Erupsioni i vullkanit Tonga hodhi aq shumë avull në atmosferë sa ka mundësi që dëmtoi ozonin

Shpërthimi i dhunshëm i vullkanit Hunga Tonga-Hunga Ha’apai në Tonga me 15 janar të 2022’s ka habitur dhe alarmuar edhe hulumtuesit e laboratorit JPL të NASA’s. Ai shpërthim ka injektuar avull uji drejt e në stratosferë aq sa mund të mbushen mbi 58 mijë pishina olimpike, transmeton Gazeta Metro.

“Nuk kemi parë diçka të tillë më parë” ka thënë hulumtuesi Luis Millan që punon  në laboratorin JPL të NASA’s.

LEXO EDHE:

Back to top button