Është koha për të hequr dorë: 6 shenja që tregojnë se po punoni në një atmosferë toksike

Ne e kalojmë pjesën më të madhe të ditës në punë dhe vendi ynë i punës është si një shtëpi e dytë.

Prandaj është e rëndësishme për punën, energjinë dhe ndjenjat, cili është ambienti ynë i punës, me çfarë lloj njerëzish kalojmë 8 orë në ditë.

Ndërsa zakonisht mund të shmangni njerëzit toksikë në fusha të tjera të jetës tuaj, nuk është aq e lehtë në punë. Nuk mund të zgjedhësh vetë kolegët dhe eprorët, por duhet të përshtatesh dhe të funksionosh, pavarësisht se nuk ke asgjë të përbashkët përveç punës.

Këtu janë 6 shenja të qarta që tregojnë se po punoni në një mjedis toksik:

1. Të gjithë janë gjithmonë në humor të keq

A janë kolegët tuaj në kushte të këqija? A janë fytyrat e tyre gjithmonë të vrenjtura? Ky lloj ambienti pune nuk është aspak i përshtatshëm për produktivitet, marrëdhënie, përkushtim ndaj punës. Kur nuk ka entuziazëm apo pozitivitet, ka gjasa të ketë qarkullim të lartë dhe shumë ankesa të punonjësve. Kur punonjësit nuk kënaqen me atë që bëjnë, marrëdhëniet e tyre përkeqësohen dhe kjo ndikon në punën në përgjithësi.

2. Sjellje joprofesionale

Një tjetër shenjë se keni një mjedis pune toksik është kur kolegët dhe mbikëqyrësit tuaj sillen në mënyrë joprofesionale dhe nuk e marrin seriozisht punën e tyre. Askush me të cilin punoni nuk duket se ka një etikë të mirë pune, pavarësisht nëse është përpikmëria, produktiviteti, ndershmëria apo edhe mirësjellja e zakonshme. Në vend të kësaj, ka konkurrencë, thashetheme, argumente dhe pengesa të të tjerëve.

3. Konkurrencë e tepërt

Ju e doni punën tuaj, por kolegët vazhdimisht e shohin njëri-tjetrin si konkurrencë të ashpër. Të gjithë duan të jenë përpara të tjerëve, janë vazhdimisht në konkurrencë, janë egoistë, i vënë interesat e tyre para së mirës së përbashkët në vendin e punës ose në kompani. Shefat toksikë inkurajojnë këtë dinamikë.

4. Ndiheni të kërcënuar

Sa herë që përpiqeni të shprehni mendimin ose idenë tuaj për diçka, kolegët shpejt ju presin, demotivojnë dhe kritikojnë. Ata përpiqen t’ju trembin me frikësim ose kontroll. Ata vazhdimisht tregojnë se janë më të fuqishëm se ju, “ju këpusin krahët” dhe kërcënojnë vetëvlerësimin tuaj.

5. Menaxhimi i toksinave

Më keq se një drejtues i keq për kompaninë mund të jetë vetëm një menaxher toksik që nuk dëshiron të të dëgjojë, të dëgjojë këndvështrimin tënd, të përcaktojë nëse je i kënaqur në vend dhe nëse mund të ndihesh më i kënaqur diku jep një kontribut më të madh. . A refuzon menaxheri juaj t’ju dëgjojë dhe në vend të kësaj t’ju imponojë zgjedhjet dhe bindjet e tij? I pëlqen të komandojë dhe kontrollojë dhe i sundon vartësit e tij me një grusht të hekurt. Ai kërkon shumë prej jush, vendos standarde jorealiste të larta, ju vendos për dështim dhe kurrë nuk ju lavdëron ju ose arritjet tuaja.

6. Nuk ka ekuilibër mes punës dhe jetës private

Hulumtimet tregojnë se një ekuilibër i mirë mes punës dhe jetës çon në kënaqësi dhe produktivitet më të madh në punë, kështu që kur shefat dhe kolegët tuaj nuk respektojnë kufijtë e punës dhe jetës, kjo mund të jetë një problem.

Askush nuk duhet të punojë në një vend toksik, në një punë që nuk e pëlqen dhe të jetë i pakënaqur. Dilni nga zona juaj e rehatisë, nëse mjedisi dhe atmosfera në punë është vazhdimisht toksike, mund të jetë koha për të ndryshuar vendin tuaj të punës. Kur jeni duke bërë atë që doni dhe kur jeni të lumtur në punë, produktiviteti juaj do të jetë më i lartë dhe bashkë me të edhe shanset për avancim dhe fitime më të larta.

LEXO EDHE:

Back to top button