Është publikuar një listë e gjatësisë mesatare të meshkujve në mbarë botën

Është publikuar një listë e gjatësisë mesatare të meshkujve në mbarë botën

Rrjeti global World of Statistics prezantoi një listë të gjatësisë mesatare të meshkujve sipas shteteve në botë dhe është interesant fakti se në vendin e parë janë holandezët me gjatësi 182.54 centimetra.

Së bashku me listën e meshkujve më të gjatë në botë sipas vendeve, organizata World of Statistics prezantoi edhe një hartë që përfaqëson gjatësinë mesatare të meshkujve në botë.

Të parët në listë janë holandezët me gjatësi 182.54 centimetra, të ndjekur nga belgët, estonezët, letonët dhe danezët. Bosnja dhe Hercegovina është në vendin e gjashtë me gjatësi mesatare të meshkujve prej 180,87 centimetra, e ndjekur nga Kroacia – me një mesatare prej 180,78 centimetra dhe Serbia – me 180,57 centimetra.

Të dhëna për lartësinë e maqedonasve në këtë listë – asnjë.

Islandezët me gjatësi mesatare prej 180.49 dhe meshkujt nga Republika Çeke që janë mesatarisht 180.10 centimetra të gjatë janë përfshirë në dhjetëshen e parë të listës.

Në fund të listës është Jemeni, meshkujt e të cilit janë mesatarisht 159,89 centimetra të gjatë, i ndjekur nga Laosi me një mesatare prej 160,52 dhe Nepali me 162,32 centimetra gjatësi mashkullore.

Mesatarja globale është 171.28 centimetra. Duke gjykuar nga harta, burrat më të gjatë janë të përqendruar në vendet e Evropës dhe Amerikës së Veriut.

Lista ka shkaktuar polemika në rrjetin social Twitter, përdoruesit e të cilit kanë pyetur se ku i mbledh World of Statistics këto të dhëna. Faqja e internetit e rrjetit nuk ofron shumë informacione, duke e bërë këtë listë të diskutueshme për të mos thënë.

 

 

 

LEXO EDHE:

Back to top button