Është zgjidhur misteri përse gratë bëjnë dush me ujë të nxehtë

Është zgjidhur misteri përse gratë bëjnë dush me ujë të nxehtë

Nëse keni hyrë ndonjëherë në një banjë pasi një grua ka bërë dush, me siguri keni hasur në një re avulli dhe keni kuptuar se është disa gradë më e ngrohtë se sa do të dëshironit.

Doktor Sermed Mejer shpjegon se çfarë qëndron mes dashurisë së një gruaje dhe ujit të nxehtë.

Sipas tij, femrat janë shumë më të ndjeshme ndaj ndjeshmërisë ndaj të ftohtit dhe kjo mund të ndryshojë gjatë ciklit menstrual.

– Nëse jeni një grua që ju pëlqen të konsumoni të gjithë ujin e nxehtë, atëherë nuk jeni unike dhe ka një arsye për këtë. Femrat natyrshëm kanë një temperaturë trupore pak më të lartë në krahasim me meshkujt, gjë që ndihmon në ngrohjen e organeve të brendshme, por mund të çojë në ndjeshmëri ndaj të ftohtit, e cila mund të përkeqësohet gjatë ciklit – shpjegon doktoresha Meijer dhe shton se ndjeshmëria e grave temperatura arrin kulmin gjatë ovulacionit dhe drejt fundit të menstruacioneve. Kjo është kryesisht për shkak të rritjes së estrogjenit, i cili është treguar se ul temperaturën e trupit, duke reduktuar gjithashtu rrjedhjen e gjakut në krahë dhe këmbë.

– Estrogjeni, një hormon kyç në sistemin riprodhues të femrës, mund të ketë efekte të rëndësishme në vetitë e gjakut dhe qarkullimin. Një nga këto efekte përfshin trashjen e gjakut, gjë që mund ta bëjë më të vështirë rrjedhjen e gjakut, veçanërisht në kapilarët e vegjël në pjesë të largëta si krahët dhe këmbët.

Ne gjithashtu e dimë se gratë janë pesë herë më të prirura ndaj fenomenit Rayne, i cili mund të shkaktojë spazma të enëve të gjakut në krahë dhe këmbë. Por edhe pa këtë, duart dhe këmbët e grave janë tre gradë më të ftohta për shkak të trashjes së gjakut nga estrogjeni, gjë që e bën të vështirë rrjedhjen e gjakut atje, shpjegon doktori.

Përveç kësaj, gratë zakonisht kanë midis 6 dhe 11 për qind më shumë yndyrë trupore sesa burrat, të cilët në përgjithësi kanë më shumë muskuj skeletorë. Këta muskuj quhen “organet termogjene”, që do të thotë se prodhojnë nxehtësi.

Si rezultat, burrat kanë një avantazh në ndjenjën e ngrohtësisë.

LEXO EDHE:

Back to top button