Europol: Kriminelët mund të përfitojnë nga kërkesa e madhe për vaksina kundër Covid-19

Kreu i Europolit ka ngritur alarmin kundër vaksinave të mundshme të rreme të koronavirusit.

Në komentet e botuara sot nga gazetat e grupit mediatik ”Funke”, drejtoresha e Europol-it, Catherine De Bolle foli për një rrezik real që kriminelët mund të përpiqen të përfitojnë nga kërkesa e madhe për vaksinat.

De Bolle tha se zyrtarët tashmë kanë parë shenja konkrete të lojës së mundshme të ndyrë, si vaksinat e pretenduara që ofrohen për shitje në median sociale.

Ajo paralajmëroi konsumatorët që të jenë të kujdesshëm, duke thënë se kushdo që do të shfrytëzonte një shans në oferta të tilla ka të ngjarë të zbulonte se asgjë nuk do t’u dorëzohej ose do të merrej një vaksinë false.

Rasti i fundit mund të ketë gjithashtu pasoja serioze shëndetësore.

De Bolle vuri në dukje se Europol-i tashmë ka dërguar paralajmërime të përshtatshme dhe u bëri thirrje vendeve anëtare të vazhdojnë me kujdes.

”Autoritetet gjithashtu duhet të jenë të përgatitur për përpjekjet për të vjedhur vaksinën”, shtoi ajo.

De Bolle vuri në dukje se departamentet e policisë në të gjithë Bashkimin Europian po punojnë së bashku për të mbrojtur transportin e vaksinave.

LEXO EDHE:

Back to top button