Europol: Zinxhiri i mashtrimit është thyer përmes qendrave të thirrjeve në vendet e Ballkanit Perëndimor

Europol: Zinxhiri i mashtrimit është thyer përmes qendrave të thirrjeve në vendet e Ballkanit Perëndimor

Autoritetet gjermane, me ndihmën e Europol, kanë thyer rrjetin më të madh të mashtrimit përmes qendrave të thirrjeve në vendet e Ballkanit, duke përfshirë Bosnjë-Hercegovinën dhe Libanin, sipas një deklarate nga një organizatë e zbatimit të ligjit të Bashkimit Evropian që punon me agjencitë e inteligjencës kriminale. Europol u publikua më 2 maj.

Në deklaratë thuhet se policia në BeH, Gjermani, Shqipëri, Kosovë dhe Liban bastisi 12 qendra telefonike mëngjesin e 18 prillit, të cilat u identifikuan si burimi i disa mijëra mashtrimeve të kryera në baza ditore.

Në aksionin e quajtur “Pandora” janë ndaluar 21 persona, nga gjithsej 39 të dyshuar.

Aksioni nisi pasi një nëpunës banke në qytetin gjerman vuri re diçka të dyshimtë në dhjetor kur një klient kërkoi të tërhiqte 100,000 euro cash, pas së cilës rezultoi se klienti ishte viktimë e një mashtrimi të “policëve të rremë”.

Klienti njoftoi policinë që ndaloi mashtrimin dhe arrestoi personin që tentoi të mashtronte klientin. Policia më pas filloi të përgjonte linjat e qendrës së thirrjeve.

Hetuesit zbuluan shpejt se në vetëm 48 orë, 28,000 telefonata false u bënë nga telefonat e përdorur nga mashtruesit. / REL

LEXO EDHE:

Back to top button