Facebook heq shumë veçori të bazuara në vendndodhje

Facebook ka filluar të dërgojë njoftime për përdoruesit se do të fillojë të heqë veçoritë e bazuara në vendndodhje.

Rrjeti social planifikon të çaktivizojë veçoritë si Nearby Friends, por asnjë arsye specifike për këtë lëvizje nuk është bërë e ditur. Për më tepër, të dhënat e vendndodhjes të mbledhura nga përdoruesit do të çaktivizohen automatikisht.

Veçoria Nearby Friends u shtua në Facebook në 2014 dhe u zbatua për të krijuar një lidhje më të mirë midis miqve. Funksioni është i disponueshëm për platformat Android dhe iOS, të cilat tashmë kanë aftësi gjurmimi GPS. Nga 1 qershori, paralajmërimet e motit, historiku i vendndodhjes dhe historiku i sfondit gjithashtu nuk do të ofrohen. Meqenëse Facebook nuk përmend planet për të rivendosur veçoritë e përmendura, besohet se ato do të hiqen përgjithmonë.

Nga 31 maji, aplikacionet dhe shërbimet e përmendura do të ndalojnë mbledhjen e të dhënave për vendndodhjen dhe sfondin dhe përdoruesi nuk do të duhet të bëjë asgjë. Facebook do të çaktivizojë automatikisht gjithçka.

LEXO EDHE:

Back to top button