FBI ka paralajmëruar, inteligjenca artificiale është e pjekur për abuzime të mundshme

FBI ka paralajmëruar, inteligjenca artificiale është e pjekur për abuzime të mundshme

Ashtu si shumë në SHBA kanë filluar të eksplorojnë se si të përdorin inteligjencën artificiale për të bërë jetën e tyre më të lehtë, kundërshtarët dhe bandat kriminale të Amerikës po ecin përpara me planet për të përdorur teknologjinë në kurriz të amerikanëve.

Drejtori i FBI-së, Christopher Wray lëshoi ​​paralajmërimin sot, duke thënë në një konferencë për sigurinë kibernetike në Uashington se inteligjenca artificiale është “e pjekur për abuzime të mundshme”.

“Kriminelët dhe qeveritë e huaja mashtruese tashmë po përdorin atë teknologji,” tha Wray, pa dhënë detaje.

“Ndërsa AI gjeneruese sigurisht që mund të kursejë kohën e qytetarëve që i binden ligjit duke automatizuar detyrat, ajo gjithashtu mund ta bëjë më të lehtë për njerëzit e këqij të bëjnë gjëra të tilla si gjenerimi i falsifikimeve të thella dhe kodeve me qëllim të keq, dhe mund të sigurojë një mjet për aktorët ndaj kërcënimeve për t’u zhvilluar gjithnjë e më të fuqishëm. aftësi të sofistikuara”, tha ai.

Wray tha se FBI po punon për të identifikuar dhe gjurmuar ata që përdorin AI për të dëmtuar qytetarët amerikanë, por shtoi se byroja është e kujdesshme në lidhje me përdorimin e vetë AI.

“Për të qëndruar përpara kërcënimit në FBI, ne po përcaktojmë se si mund të përdorim etikisht dhe ligjërisht inteligjencën artificiale për të bërë punën tonë,” tha ai.

Kur u kontaktua nga Zëri i Amerikës, FBI nuk pranoi të shtjellonte shqetësimet e saj në lidhje me përdorimin e inteligjencës artificiale.

As byroja nuk tha se kur ose nëse përdorte AI, qoftë edhe në një bazë të kufizuar.

Megjithatë, agjencitë e tjera të sigurisë kombëtare të SHBA-së po përdorin aktualisht inteligjencën artificiale.

Departamenti i Sigurisë Kombëtare po përdor inteligjencën artificiale për të luftuar trafikimin e fentanilit, për të luftuar shfrytëzimin seksual të fëmijëve dhe për të mbrojtur infrastrukturën kritike, sipas zyrtarëve të departamentit, edhe pse ata hartojnë udhëzime për përdorimin e tij.

“Inteligjenca artificiale është një mjet i fuqishëm”, tha Sekretari i Sigurisë Kombëtare Alejandro Mayorkas në një deklaratë të enjten e kaluar.

“Departamenti ynë duhet të vazhdojë të mbajë ritmin me këtë teknologji që evoluon me shpejtësi dhe ta bëjë këtë në një mënyrë transparente dhe duke respektuar privatësinë, të drejtat civile dhe liritë civile të të gjithë atyre që ne i shërbejmë.”

Departamenti i Sigurisë Kombëtare lëshoi ​​gjithashtu direktiva që synojnë të parandalojnë përdorimin e tij të inteligjencës artificiale që të anohet nga modelet dhe bazat e të dhënave të njëanshme të të mësuarit dhe t’u japë qytetarëve amerikanë zgjedhjen për të hequr dorë nga sistemet që përdorin teknologjinë për njohjen e fytyrës.

LEXO EDHE:

Back to top button