Fëmijët që janë rrallë të sëmurë i kanë këto zakone

Fëmijët që janë rrallë të sëmurë i kanë këto zakone

A keni menduar ndonjëherë pse fëmija juaj ka gjithmonë të ftohtë?

Një fëmijë duhet të krijojë imunitet, ndaj është normale që ai të sëmuret më shpesh në vitet e para të qëndrimit në kolektiv.

Megjithatë, përveç faktit që imuniteti i fëmijës mund të forcohet me një dietë të shëndetshme, ka edhe disa zakone të tjera të adoptuara nga fëmijët që sëmuren rrallë.

Higjiena e duarve është thelbësore

Sado e parëndësishme që tingëllon, larja e duarve është efektive në parandalimin e përhapjes së infeksioneve.

Larja e duarve është një mënyrë e shkëlqyeshme për të hequr bakteret dhe viruset që fëmijët mund t’i kapin duke luajtur, duke ndarë lodrat dhe duke prekur objekte.

Duke mos prekur fytyrën

Viruset përhapen përmes pikave. Ata hyjnë në trupin e njerëzve të tjerë përmes hundës, syve dhe gojës. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme t’i mësoni fëmijës të mos prekë fytyrën.

Gjumë i mjaftueshëm

Një rutinë para gjumit është thelbësore, veçanërisht për fëmijët. Mungesa e gjumit shpesh shoqërohet me një sistem imunitar të dobësuar. Studimet kanë treguar se njerëzit kanë më shumë gjasa të sëmuren nëse nuk flenë mjaftueshëm, dhe kjo është e vërtetë edhe për fëmijët. Sa gjumë na duhet në varësi të moshës, mësoni këtu.

Aktiviteti fizik

Ushtrimi i rregullt është jashtëzakonisht i shëndetshëm për ruajtjen e shëndetit të përgjithshëm. Ushtrimi dihet se stimulon imunitetin qelizor, që do të thotë se ndihmon në rritjen e qarkullimit të qelizave imune në trup. Edhe pse fëmijët nuk duhet të kënaqen me ushtrime intensive si të rriturit, ata duhet të inkurajohen që të paktën të marrin pjesë në aktivitete që i mbajnë ata aktivë gjatë gjithë ditës.

Dietë e shëndetshme dhe e ekuilibruar

Çdo prind e di se sa i rëndësishëm është ushqimi për sistemin imunitar të fëmijës. Vendosni shumë fruta dhe perime shumëngjyrëshe në pjatën e fëmijës suaj. Përpiquni të përfshini ushqime të pasura me vitamina C dhe D dhe fibra, të cilat jo vetëm forcojnë sistemin e tyre imunitar dhe shëndetin e kockave, por gjithashtu promovojnë shëndetin e mirë të tretjes.

Rëndësia e vaksinimit

Dhe së fundi, mos harroni se vaksinimi mund të na mbrojë nga sëmundje të ndryshme. Vaksinimi është një nga mënyrat më të mira për të mbrojtur fëmijët dhe të rriturit nga infeksionet dhe sëmundjet. Ai siguron një shtresë shtesë mbrojtjeje për sistemin imunitar dhe ndihmon trupin të luftojë kundër patogjenëve të huaj.

LEXO EDHE:

Back to top button