Fermerët francezë bllokojnë rrugët me traktorë në Paris

Fermerët francezë bllokojnë rrugët me traktorë në Paris

Punëtorët e qytetit pastrojnë rrugën përpara Harkut të Triomfit në Champs-Elysees pas një proteste nga sindikata e fermerëve francezë në Paris.

Fermerët francezë në fillim të këtij muaji pezulluan kryesisht protestat që përfshinin bllokimin e autostradave dhe hedhjen e plehut organik përpara ndërtesave publike pasi kryeministri, Gabriel Attal premtoi masa të reja me vlerë 400 milion euro.

Por ata rifilluan këtë javë për të ushtruar presion ndaj qeverisë për të ofruar më shumë ndihmë dhe për të përmbushur premtimet.

LEXO EDHE:

Back to top button