(Video) Fjalët përfundimtare të mbrojtjes në rastin “Target-Fortesa”

Me fjalët përfundimtare të mbrojtjes sot në Gjykatën Penale në Shkup  vazhdon procesi gjyqësor për përgjimin e paligjshëm “Target-Fortesa”. E para nga të akuzuarit për përgjimin e paligjshme Gordana Jankullovska për momentin po thot fjalët e saj përfundimtare. Ish ministrja akuzohet për keqpërdorim të detyrës zyrtare, gjegjësisht për ndihmën që u ka ofruar të akuzuarve Goran Grujevski dhe Toni Jakimovski që t’i shkatërrojnë pajisjet për përgjim, që ti shkatërrojnë dëshmitë për këtë shkelje masovike të të drejtave të njeriut. Thelbi i mbrojtës së saj është se nuk ka dëm, nuk ka vepër penale, nuk ka ndihmë në veprën penale.

- Advertisment -

Procesi gjyqësor për këtë rast ka filluar me 22 dhjetor të vitit 2017. Sipas prokurorisë, në fjalët përfundimtare në seancën e kaluar, ka theksuar se edhe përkundër të gjitha pengesave me të cilat janë përballur gjatë hetimeve kanë arritur të dëshmojnë se të akuzuarit e kanë kryer veprën për të cilën akuzohen dhe kërkoi dënime maksimale.

Procesin gjyqësor e udhëheq gjykatësja Xheneta Begtoviq, ndërkohë që përfaqësues të prokurorisë janë Lençe Ristovska dhe Trajçe Pelivanov.

Video LINK

LEXO EDHE:

Back to top button