“Flappy Bird”: Loja që u ndalua për shkak të varësisë

"Flappy Bird": Loja që u ndalua për shkak të varësisë

“Flappy Bird” u botua fillimisht në maj 2013. Nuk u bë një sukses i madh menjëherë, kështu që lojtarët filluan ta kërkojnë atë vetëm pasi YouTuber “PewDiePie” shprehu mendimin e tij për lojën. Në janar 2014, ajo ishte tashmë në të gjitha listat e lojërave më të njohura. Ata e quajtën atë “Angry Birds i ri”.

U njoftua tashmë në shkurt 2014 se loja do të hiqej nga dyqanet Apple dhe Google Play. Krijuesi Dong Nguyen tha në atë kohë se kjo nuk është për shkak se Nintendo beson se duket si një lojë Super Mario, por sepse mendohet se është problematike. Ai theksoi se është bërë me idenë për të luajtur disa minuta në ditë, por që gjërat kanë dalë jashtë kontrollit.

Interesant është fakti se pas heqjes së lojës origjinale fansat kanë shitur telefona me “Flappy Bird” dhe pretendohet se çmimet kanë shkuar deri në 90 mijë dollarë. Pra, është e mundur që loja vërtet të shkaktojë diçka te lojtarët që i bën ata të shpenzojnë kaq shumë para për të.

Kanë kaluar më shumë se dhjetë vjet, dhe së fundmi u shfaq një lojë e re që duket si “Flappy Bird – tribute Flappy Bird” për “Playdate”. Ata që e kanë shkarkuar tashmë thonë se jep një ndjenjë të ngjashme, kështu që kini kujdes.

LEXO EDHE:

Back to top button