FOTO: “Dorëheqje”, “drejtësi për viktimat”, “tradhtarë” – të njëjtat kërkesa në protestën e dytë për rastin e onkologjisë

FOTO: “Dorëheqje”, “drejtësi për viktimat”, “tradhtarë” – të njëjtat kërkesa në protestën e dytë për rastin e onkologjisë

“Dorëheqje”, “drejtësi për viktimat”, “tradhtarë”. Këto mesazhe drejtuar Qeverisë dhe institucioneve kompetente i kanë drejtuar qytetarët sonte në një protestë të re pas skandalit të Onkologjisë lidhur me rastin e vjedhjes së barnave.

Kjo është protesta e dytë pas raportimeve se pacientëve u jepeshin solucione fiziologjike dhe ilaçet e shtrenjta kundër kancerit përfunduan në tregun e zi.

“Kërkesat dhe ultimatumi ynë nga kjo protestë janë: OJO të dalë me detaje për rrjedhën e hetimeve brenda një jave; hetim për përfshirjen e ish-ministrit Venko Filipçe dhe drejtorit Nino Vasev; zgjerimi i hetimit të punës së onkologjisë së fëmijëve; auditimi i plotë i punës së Klinikës së Onkologjisë; vendimet përfundimtare të gjykatës për të gjithë të përfshirë në krimin dhe krimin onkologjik; përfshirja e pacientëve onkologjikë, të cilët do të kenë një pasqyrë të vetë hetimit”, thanë organizatorët.

Pjesëmarrësit e protestës, mes të cilëve edhe pacientë, thanë se “xhami ka mbaruar dhe janë gati të shkojnë deri në fund dhe të lajnë duart me ndryshimet e reja në Kodin Penal”, thuhet në protestë. Protestat masive duhet të bëhen normë kundër padrejtësisë”.

Protesta ka nisur një orë më parë para qeverisë, marshimi do të vazhdojë përmes “Record” deri në shesh, dhe do të përfundojë para Prokurorisë Themelore Publike.

foto: SP, protesta e dytë për rastin e onkologjisë
foto: SP, protesta e dytë për rastin e onkologjisë

LEXO EDHE:

Back to top button