Fotoja e frikshme tregon se si duket një milingonë nga afër

Fotoja e frikshme tregon se si duket një milingonë nga afër

Kjo foto nuk portretizon ndonjë personazh të dalë nga një film horror. Është një foto e vlerësuar nga afër e … një milingone.

Fotoja mahnitëse është një nga 57 imazhet e Konkursit të Fotomikrografisë në Botën e Vogël. Portreti i tmerrshëm është kapur nga Eugenijus Kavaliauskas, një fotograf lituanez, shkruan CNN.

Ky është viti i 48-të i konkursit, i cili kërkon të “njohë përsosmërinë në fotografinë përmes mikroskopit”.

Kavaliauskas ka punuar më parë si fotograf zogjsh përpara se t’i drejtohej insekteve, sipas faqes së tij të internetit. Ai përdori dritën e reflektuar për të kapur nga afër milingonën tronditëse, me sy të kuq të errët dhe atë që duket të jetë një shprehje e zemëruar.

Edhe pse imazhi u bë viral në internet, Kavaliauskas nuk mori çmimin kryesor në konkurs. Çmimi u shkoi fotografëve suedezë Grigorii Timin dhe Michel Milinkovitch, të cilët krijuan një imazh të bukur fluoreshente të putrës së përparme të embrionit të një geko gjigant të Madagaskarit. Ata përdorën zmadhimin 63x për të dokumentuar venat dhe kockat e vogla të dorës./euronews

LEXO EDHE:

Back to top button