Futurologu Ray Kurzweil pretendon se në shtatë vjet njerëzit do të jenë të pavdekshëm

Futurologu Ray Kurzweil pretendon se në shtatë vjet njerëzit do të jenë të pavdekshëm

Ish inxhinieri dhe futurologu i Google, Ray Kurzweil, beson se njerëzit do të arrijnë pavdekësinë deri në vitin 2030.

Siç thekson ai, ai e mbështet hipotezën e tij në zhvillimin e teknologjisë që beson se do të çojë në krijimin e nanoboteve që do të jenë në gjendje të riparojnë qelizat dhe indet e dëmtuara të shkaktuara nga plakja e trupit.

Pra, sipas një interviste që ai dha në kanalin YouTube Adaggio, do të na bëjë imun ndaj plakjes dhe sëmundjeve si kanceri.

Futuristi e bazon parashikimin e tij për pavdekësinë njerëzore në teorinë e singularitetit, e cila pretendon se teknologjia do të zhvillohet aq shumë sa do t’i lejojë njerëzit të bëhen të pavdekshëm. Ai njoftoi arritjen e një singulariteti të plotë deri në vitin 2045 dhe beson se deri në vitin 2029 inteligjenca artificiale do të jetë në gjendje të kalojë testin Turing pa asnjë problem dhe të tregojë sjellje inteligjente që është e barabartë me njeriun.

Për Ray Kurzweil, përdorimi i inteligjencës artificiale në jetën reale është i dobishëm. Ai beson se makinat dhe kompjuterët po na bëjnë më inteligjentë dhe lidhja e tyre me korteksin tonë cerebral do t’i lejojë njerëzit të mendojnë më të zgjuar, si dhe të jenë më të talentuar në fusha të ndryshme.

“Do të kemi më shumë korteks cerebral, do të jemi më argëtues, më të mirë në muzikë. Do të jemi më tërheqës. Në një masë më të madhe, ne mund të shfaqim gjithçka që vlerësojmë te njerëzit”, thotë Kurzweil.

Të gjitha këto përparime në teknologji për Kurzweil duhet, përfundon ai, të krijojnë një sintezë të njeriut dhe makinës.

Kurzweil i forcon tezat e tij duke argumentuar se deri më tani 127 nga 147 parashikimet e tij në lidhje me të ardhmen kanë qenë të sakta.

Gjegjësisht, ish-inxhinieri i Google tha se kompjuteri do ta mposht kampionin botëror të shahut deri në vitin 1998. Ndodhi në vitin 1997, kur Garry Kasparov humbi nga kompjuteri Deep Blue.

Kurzweil parashikoi gjithashtu në vitin 1999 se deri në vitin 2023, një laptop 1000 dollarë do të kishte fuqinë llogaritëse dhe kapacitetin e memories të një truri njerëzor.

LEXO EDHE:

Back to top button