Gates: Interneti i ndihmoi njerëzit e “çmendur” të gjenin njëri-tjetrin

Gates: Interneti i ndihmoi njerëzit e “çmendur” të gjenin njëri-tjetrin

Multimiliarderi Bill Gates tha se fillimisht mendonte se interneti do ta bënte botën më të bazuar në fakte, se do të bëhej racionale, por më vonë e kuptoi se ishte bërë një mjet për dezinformata dhe “ide të çmendura”. Ai pranon se njerëzit që filluan revolucionin dixhital, duke përfshirë edhe veten, menduan kështu.

Themeluesi i Microsoft priste që interneti do t’i bënte njerëzit të kërkonin informacion dhe të ishin më të përgjegjshëm. Siç tha ai, priste të hapte një debat Sokratik në internet.

Megjithatë, ai beson se ka ndodhur e kundërta e asaj që pritej, pra interneti u bë mjet për njerëzit me “ide të çmendura”. – Kishte shumë prej tyre (njerëz me “ide të çmendura”).

Ata thjesht nuk mund ta gjenin njëri-tjetrin, dhe tani me mjetet dixhitale ata thonë: “Oh, edhe ju e besoni atë gjë të çmendur?” Unë gjithashtu. Le të mblidhemi dhe të kemi një masë kritike njerëzish të çmendur.

Le ta quajmë veten QAnon (nofkë për teoricienët e konspiracionit), theksoi Gates. Ai shpreson se brezat e rinj do të jenë mjaft kreativë për të zgjidhur problemin e dezinformimit.

Ai mbështet rregullimin e inteligjencës artificiale dhe mendon se është marrëzi të luftosh kundër inteligjencës artificiale, e cila sipas tij mund të zvogëlojë mungesën e fuqisë punëtore dhe ta bëjë botën më të pasur, raporton Business Insider.

LEXO EDHE:

Back to top button