Gjuriq për takimin në Washington: Të gatshëm për bisedime konstruktive, temë ekonomia


Më 4 shtator në Shtëpinë e Bardhë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës do mbahet takimi mes palës kosovare dhe asaj serbe.

Për takimin ndërmjet Kosovës dhe Serbisë në Washington, është deklaruar edhe i ashtuquajturi drejtor i Zyrës Serbe për Kosovën, Marko Gjuriq.

Ai ka thënë se pala serbe është e gatshme të bisedoj vetëm për një bisedë konstruktive dhe se do të jenë të hapur vetëm për bisedime mbi ekonominë.

“Synimi i nikoqirëve për t’u përqëndruar në ekonomi përkon me qëndrimin tonë se zhvillimi i lirë i njerëzve, kapitalit, mallrat dhe shërbimet, heqja e barrierave dhe lidhjet më të mira ekonomike është e nevojshme në të gjithë rajonin për zhvillimin e përbashkët”, tha ai për Veçernje Novosti.

LEXO EDHE:

Back to top button