Google Chrome lehtëson kërkimin në Android dhe iOS me veçori të reja

Google Chrome lehtëson kërkimin në Android dhe iOS me veçori të reja

Google Chrome po e bën kërkimin edhe më të thjeshtë me përditësime të reja për Android dhe iOS.

Këto ndryshime synojnë të thjeshtojnë detyrat si gjetja e bizneseve lokale, lundrimi në faqet e internetit dhe qëndrimi i përditësuar për temat në trend.

Bëhet e ditur se një nga shtesat më të dukshme është prezantimi i veprimeve të reja të Chrome për kërkimet lokale.

Tani, kur kërkoni për një restorant ose biznes tjetër në telefonin tuaj, do të shihni butonat për të telefonuar shpejt, për të marrë udhëzime ose për të lexuar komente.

Kjo veçori është aktualisht e disponueshme në Android dhe do të vijë në iOS më vonë këtë vit, shkruajnë mediat e huaja.

Përdoruesit do të vlerësojnë gjithashtu shiritin e ridizajnuar të adresave në iPad dhe tabletë Android. Ky rifreskim përfiton nga madhësia më e madhe e ekranit dhe përputhet me gjuhën e dizajnit Material You të Google.

Një veçori tjetër e dobishme është shtimi i sugjerimeve në shiritin e adresave.

Kjo prekje e personalizuar ju ndihmon të lundroni në faqet e internetit bazuar në zakonet tuaja të shkrimit.

Për shembull, nëse shpesh shkruani “orare” për të hyrë në faqen e internetit të sistemit tuaj të transportit lokal, Chrome tani do t’i japë përparësi atij sugjerimi kur të filloni të shkruani.

Me këto përditësime, Google Chrome po përmirëson përvojën e kërkimit. Duke i bërë kërkimet më të lehta dhe duke ofruar sugjerime të personalizuara, Chrome po bëhet një mjet më i përshtatshëm dhe më efikas për shfletimin e uebit në telefonin ose tabletin tuaj.

LEXO EDHE:

Back to top button