Google do të investojë mbi 100 miliardë dollarë në inteligjencën artificiale

Google do të investojë mbi 100 miliardë dollarë në inteligjencën artificiale

Vitet e fundit, inteligjenca artificiale ka qenë temë e bisedave në të gjithë botën dhe dalëngadalë po hyn në çdo fushë të jetës sonë. Prandaj është pjesë e pashmangshme e punës së çdo kompanie.

Kështu, Microsoft së fundmi njoftoi se në bashkëpunim me OpenAI do të investojnë deri në 100 miliardë dollarë në superkompjuterin Stargate dhe javën e kaluar Google dhe DeepMind njoftuan një investim të ngjashëm.

Përkatësisht, DeepMind u themelua në vitin 2010 me qëllim të kërkimit dhe zhvillimit të AI. Një nga themeluesit e saj është Dennis Hassabis dhe së fundmi ai ishte i ftuar në një konferencë TED në Kanada, ku iu përgjigj pyetjeve rreth projektit Stargate. Tock komentoi se Google ka të ngjarë të investojë më shumë para në AI me kalimin e kohës sesa investimi i Microsoft dhe OpenAI në atë superkompjuter.

Meqenëse buxheti i Stargate është 100 miliardë dollarë, Google dëshiron të investojë edhe më shumë para me kalimin e kohës. Planet specifike të kompanisë janë aktualisht të panjohura, por siç thekson Tech Spotu, është e qartë se një pjesë e mirë e këtij buxheti do të shpenzohet për përmirësimin e performancës së trajnimit të AI.

Qëllimi i DeepMinda është të zhvillojë algoritme gjithnjë e më komplekse, falë të cilave një ditë do të ishte e mundur të realizohej një inteligjencë artificiale e përgjithshme.

LEXO EDHE:

Back to top button