Google Maps ka një tjetër veçori të re që do t’ju kënaqë

Google Maps ka një mjet të ri të pamjes Immersive që kombinon pamjen e rrugëve dhe fotografimin nga ajri për të mundësuar eksplorimin virtual të qytetit. Me pamjen e re Immersive do të mund të shihni se si është një lagje, çfarë restorantesh ka dhe madje të ndiheni sikur keni qenë atje përpara se ta vizitoni fizikisht.

Pra, nëse po udhëtoni në një vend të ri ose po zbuloni disa monumente lokale, funksioni i ri do t’ju ndihmojë të merrni vendimet më të informuara përpara se të shkoni, sipas Googlea Maps.

Ky funksion është shumë i ngjashëm me mënyrën se si funksionon Apple Maps në 3D, e cila u lançua vitin e kaluar. Mjeti i ri i Google u njoftua në konferencën I/O.

Google Maps u krijua për të ndihmuar njerëzit të lundrojnë në destinacionin e tyre. Që atëherë ajo ka evoluar dhe është bërë shoqëruesi më i mirë kur ju duhet të gjeni vendin e përsosur për të ngrënë ose të merrni informacione për një kompani lokale.

YouTube video

Falë përparimeve në vizionin kompjuterik dhe inteligjencën artificiale, të cilat kombinojnë Street View dhe fotografimin nga ajri, ne kemi qenë në gjendje të krijojmë një model lider, dixhital të botës, duke prezantuar një mënyrë krejtësisht të re të eksplorimit me Google Maps, tha Google.

Përdoruesit mund të eksplorojnë virtualisht qytetet nga lart përpara se të arrijnë në një rrugë ose ndërtesë dhe më pas të zbresin në nivelin e rrugës. Aplikacioni ka gjithashtu informacione të përdoruesit me aftësinë për të ndryshuar motin për të parë se si duket i njëjti vend natën ose ditën ose në kushte të ndryshme moti.

Immersive View do të jetë fillimisht i disponueshëm në Los Anxhelos, Londër, Nju Jork, San Francisko dhe Tokio më vonë këtë vit, me më shumë qytete që vijnë së shpejti, tha Google.

LEXO EDHE:

Back to top button