Google po lanson rivalin e ChatGPT

Google po lanson rivalin e ChatGPT

Kompania Google po e lanson një platformë të Inteligjencës Artificiale të quajtur Bard, si rival ndaj ChatGPT, raportoi BBC-ja. Bard do të testohet nga një grup njerëzish para se të bëhet publik gjatë javëve të ardhshme, njoftoi Google.

Kjo platformë po punohet sipas modelit të Googlet. Kompania Google po e lanson një platformë të Inteligjencës Artificiale të quajtur Bard, si rival ndaj ChatGPT, raportoi BBC-ja. Bard do të testohet nga një grup njerëzish para se të bëhet publik gjatë javëve të ardhshme, njoftoi Google.

Kjo platformë po punohet sipas modelit të gjuhës programuese Lamba, e përshkruar si “njeri i vërtetë me përgjigje të ndjeshme”.

Gjiganti i teknologjisë njoftoi se nëpërmjet AI-s do të përdorë mjete të reja për këtë model.

ChatGPT si chatbot u lansua nga kompania OpenAI, në nëntor 2022-s.

Aktualisht, versoni i parë i këtij ChatGPT është falas për përdoruesit, por i kufizuar, ndërsa është paralajmëruar edhe versioni ChatGPT Plus, me pagesë dhe me disa opsione shtesë.

LEXO EDHE:

Back to top button