Google prezantoi Gemini në Messages, aktivizoi përmbledhjen e tekstit në Android Auto

Google ka njoftuar përditësime për Android, duke përfshirë integrimin e chatbot-it Gemini AI në aplikacionin Messages, si dhe përmbledhjen e tekstit të ndihmuar nga AI gjatë vozitjes

Përdoruesit e Messages mund të hyjnë në chatbot të Google Gemini pa u larguar nga aplikacioni Messages. Në këtë aplikacion, Binjakët mund të kryejnë detyra të ndryshme të tilla si dërgimi i mesazheve, ofrimi i ndihmës në planifikimin e ngjarjeve dhe gjithashtu mund të përdoret për të biseduar nëse shoferi është i mërzitur. Ky funksion është ende në beta dhe aktualisht është i disponueshëm vetëm për përdoruesit e Mesazheve në gjuhën angleze.

Android Auto përfiton gjithashtu nga teknologjia AI, e cila mund të ndihmojë në reduktimin e shpërqendrimit të shoferit kur merr mesazhe. Për shembull, nëse një numër i madh mesazhesh arrin në një bisedë në grup ose dikush dërgon mesazhe të gjata, Android Auto do t’i përmbledhë automatikisht ato dhe do t’i lexojë shoferit një version më konciz. Ai gjithashtu do të sugjerojë përgjigje dhe veprime bazuar në mesazhe të tilla si koha e mbërritjes në një vend, në mënyrë që shoferi të mund të përgjigjet me një prekje të ekranit dhe të vazhdojë të fokusohet në drejtimin e automjetit.

Google njoftoi gjithashtu disa veçori të reja të aksesueshmërisë për Android, duke përfshirë përshkrimet e fotografive të krijuara nga AI në aplikacionin Lookout. Ai do të jetë në gjendje të gjenerojë përshkrime për fotot e gjetura në internet ose të marra përmes mesazheve, dhe më pas t’i lexojë ato te përdoruesi. Funksioni aktualisht është i disponueshëm vetëm në anglisht, por ngadalë po shpërndahet në tregun global.

Funksioni i Lenteve të Google në aplikacionin Maps po merr një opsion të përmirësuar të lexuesit të ekranit, i cili do t’i lejojë përdoruesit të drejtojnë kamerën në diçka para tyre si një restorant ose stacion transporti publik, pas së cilës ata do të marrin informacionin përkatës për vendndodhjen.

Përmirësimet përfshijnë gjithashtu kontrolle të reja të transmetimit për Spotify të quajtur Spotify Connect, në mënyrë që përdoruesit të mund të kalojnë pa probleme në përdorimin e pajisjeve të tjera si kufjet dhe altoparlantët. Ky funksion ishte tashmë i disponueshëm për YouTube Music.

LEXO EDHE:

Back to top button