Greqia ofron një javë pushime falas për turistët që ikën nga zjarret në Rodos

Greqia ofron një javë pushime falas për turistët që ikën nga zjarret në Rodos

Greqia ka filluar të shpërndajë kupona për një pushim shtatë-ditor falas për turistët që u detyruan të largoheshin nga hotelet e tyre në ishullin grek të Rodosit gjatë verës së vitit 2023 për shkak të zjarreve në pyje.

Rreth 25,000 turistë, kryesisht nga Britania e Madhe, presin të marrin kupona për për të qëndruar 7 ditë në hotelet në Rodos.

Greqia ka miratuar një ligj të ri për këtë dhe ministri i Turizmit Myron Flouris tha se Greqia është vendi i parë në botë që ka vendosur të japë kompensim për turistët në këtë mënyrë.

Një destinacion i preferuar pushimesh, Greqia është shumë e varur nga turizmi, i cili përbën një të katërtën e PBB-së së saj.

Turizmi është nxitësi kryesor i ekonomisë së Greqisë, i cili doli nga një krizë borxhi në vitin 2018, dhe Rodosi, ishulli i nëntë më i madh në Detin Mesdhe lindor, është një vend i njohur pushimesh.

LEXO EDHE:

Back to top button