Grerëzat nuk janë “kundërshtari” me të cilin dëshironi të përballeni, sidomos kur janë të zemëruara!

Grerëzat nuk janë “kundërshtari” me të cilin dëshironi të përballeni dhe këshillohet që t’i nxirrni jashtë sa më shpejt përpara se të bëhen “të zemëruar” dhe të rrezikshëm.

Në vend që të përdorni kimikate të ndryshme që nuk garantojnë sukses, ja disa mënyra natyrale dhe të thjeshta për të zgjidhur problemin e grerëzave.

Bimë aromatike ose vajra esencialë

Spërkatni zonat ku “mbledhen” grerëzat me një përzierje uji dhe vaj menteje në një raport 1:5 dhe spërkateni në ajër, jo drejtpërdrejt në sipërfaqe. Nenexhiku në tenxhere do t’i pengojë gjithashtu këto insekte. Citronella, trumza, karafili dhe barbaroza gjithashtu ndihmojnë. Ju mund të përdorni qirinj aromatikë të këtyre bimëve ose llamba aromatike për vajra esencialë.

Mbuloni dhe hiqni ushqimin

Grerëzat mblidhen për të ngrënë, kështu që një mënyrë për të parandaluar shfaqjen e tyre është mbulimi dhe ruajtja e ushqimit në frigorifer ose qilar. Menjëherë pasi keni ngrënë, hiqni menjëherë pjatat bosh nga tavolina dhe mbetjet hidhini në koshin e plehrave. Mbani koshët e plehrave larg vendit ku jeni ulur ose pushoni dhe sigurohuni që ta ulni kapakun.

Bëni një kurth

Prisni pjesën e sipërme të një shishe plastike që është e mbyllur me një kapak, kthejeni atë me kokë poshtë si një hinkë të mbyllur. Lyejeni pjesën e brendshme të hinkës me vaj në mënyrë që grerëzat të mos ngjiten pasi të bien në kurth.

Vendoseni karremin në mes, si mish ose karamele. Lidheni kurthin në një pemë ose gardh larg vendit ku jeni duke qëndruar.

LEXO EDHE:

Back to top button