Hell pule festive me perime
Një ide e mrekullueshme për të pasuruar tryezën e Vitit të Ri me një recetë të shpejtë që mund ta bëjnë edhe fillestarët në kuzhinë.
Nga mishi i bardhë mund të përgatisni një shumëllojshmëri gatimesh dhe nëse e përzieni me piper dhe qepë, do të merrni hellet më të shijshme. Përveçse janë të shijshme, përbërësit e nevojshëm nuk janë të shtrenjtë, ndaj për pak para do të bëni një drekë fantastike. Shërbejeni me patate të skuqura, patate të pjekura ose një sallatë sezoni.
Përbërësit e nevojshëm:
- ½ lugë çaji piper i butë
- ½ lugë çaji pluhur hudhër
- ½ lugë çaji kripë
- 2 lugë gjelle vaj ulliri
- 3 lugë salcë soje
- 1 lëng limoni
- 1 lugë gjelle sheqer kafe
- 1 lugë ketchup
- 600 gr fileto pule
- 1 qepë
- 1 piper
Përgatitja:
Në një enë përziejmë pak piper, hudhrën, kripën, vajin e ullirit, lëngun e limonit, sheqerin dhe keçapin, më pas shtojmë mishin e prerë në kubikë. E lemë të marinohet për 2-3 minuta, gjatë së cilës presim specin dhe qepën. Më pas vendosim mishin, piperin, më pas qepën në shkopinj dhe skuqim.