Hulumtimet kanë zbuluar diçka jashtëzakonisht interesante për Viagrën dhe meshkujt, por ekspertët nuk janë plotësisht të bindur

Studimi i fundit zbuloi se meshkujt që përdorin Viagra kanë një rrezik të reduktuar të vdekjes së parakohshme, por ekspertët nuk janë plotësisht të bindur. Ja pse.
Sipas rezultateve të një studimi shkencor të publikuar së fundmi, meshkujt që marrin Viagra për mosfunksionim erektil mund të kenë një rrezik më të ulët të vdekjes së parakohshme.

Studimi i lartpërmendur shqyrtoi të dhënat mjekësore 14 vjeçare të më shumë se 23,000 amerikanëve që morën Viagra sipas recetës së mjekut. Hulumtimi është financuar nga kompania farmaceutike Sanofi. Analiza krahasoi të dhënat shëndetësore me ato nga të dhënat e 48,000 burrave në SHBA që nuk morën një recetë të krahasueshme.

Për shkak se Sanofi shet versionin e vet të Vigra-s të quajtur Stendra, rezultatet e hulumtimit mund të merren me pak kripë dhe një konflikt interesi nuk mund të përjashtohet. Megjithatë, kjo nuk do të thotë se ata duhet të shkarkohen automatikisht.

LEXO EDHE:

Back to top button