Ideja e darkës: Speca të mbushura të pjekura me dy lloje djathi
Speca të mbushura me dy lloje djathi, një drekë e lehtë ideale gjatë ditëve të nxehta.
Përbërësit e nevojshëm:
-500 g djathë lope
– 100 g gorgonzola
-4 speca të kuq
– 1 vezë
-1 lugë erëz
-2 lugë vaj ulliri
– kripë
Mënyra e përgatitjes:
I vendosim specat të ziejnë dhe zbuten për 5 minuta në ujë pak të kripur dhe më pas i ftojmë me ujë të ftohtë. Pritini ato për së gjati dhe hiqni farat.
Me mikser përziejmë mirë djathin e lopës me vezën, gorgonzolën e prerë në kubikë dhe specin e thatë.
Përhapeni djathin në gjysmën e piperit dhe vendoseni në një enë kundër furrës të lyer me yndyrë. Piqeni në furrë të nxehur në 200 gradë për rreth 20 minuta.
Specat e mbushur mund t’i kombinoni me sallatën tuaj të preferuar.