Ideja e drekës: Speca të mbushura me mish pule dhe kërpudha

Një nga gatimet e preferuara maqedonase e përgatitur ndryshe, me pulë në vend të mishit të grirë dhe kërpudha në vend të orizit, por edhe kos. Ata kanë një shije interesante, do t’ju pëlqejnë.
Specat e mbushur janë një pjatë që përgatitet shpesh tek ne për drekë. Kjo recetë do t’ju largojë nga versioni standard dhe do të sjellë freski në kënaqësinë e specave të mbushur. Një drekë vërtet e shijshme për të gjithë familjen.
Përbërësit e nevojshëm:
- 3 speca të gjëra për mbushje
- 250-300 g kërpudha
- 300 gr fileto pule
- 1 lugë çaji erëza pule
- 1 thelpi hudhër
- 200 g djathë
- 200 g kos
- majdanoz
- vaj
- kripë
- piper
Përgatitja:
Pritini specat përgjysmë për së gjati, më pas hiqni farat dhe kërcellin. Pritini kërpudhat dhe mishin e bardhë në kubikë. Mishin e vendosim në një enë, e kriposim dhe e piperojmë, i shtojmë erëzat dhe e lyejmë me vaj. Përziejini mirë më pas shtoni hudhrën e shtypur. Kripë dhe piper çdo gjysmë speci, më pas e lyejmë me vaj. Vendosni disa kërpudha, pastaj djathin e grirë, lyeni me kos, më pas shtoni mishin e bardhë. E lyejmë sërish me kos dhe e spërkasim me djathë. I rregullojmë në një tepsi dhe i pjekim në 180°C për rreth 35-40 minuta. Spërkatni specat e përfunduar me majdanoz të grirë përpara se t’i shërbeni.