Instagram po rikthen dizajnin e vjetër

Lundrimi në aplikacionin Instagram do të duket shumë i njohur që nga shkurti

Jeni i mërzitur që Instagrami e zhvendosi ikonën e postimit të ri në këndin e sipërm djathtas të faqes kryesore? Ju nuk jeni unik.

Instagram tani ka njoftuar se seksioni i blerjeve do të hiqet gradualisht në shkurt, me butonin e ri të publikimit që kthehet në pozicionin e tij të vjetër, duke e shtyrë ikonën Reels anash.

Drejtori i Përgjithshëm i platformës, Adam Mosseri, shtoi në një video në profilin e tij se blerjet do të vazhdojnë të ekzistojnë në burime, reklama, si dhe në postimet e Reels dhe Story, por se nuk do të ketë më seksionin e vet që shërben për të rekomanduar të synuar. produkte të bazuara në interesat e përdoruesve.

Instagram filloi testimin e dizajnit të ri në shtator dhe Mosseri e karakterizoi ridizajnimin si një përpjekje për të “thjeshtuar” shërbimin dhe për t’u fokusuar në lidhjen e njerëzve me “gjërat që duan”.

Megjithatë, ndryshimi duket se është pjesë e një strategjie më të madhe. Në shtator, The Information pretendoi se kishte parë një memo të brendshme që tregonte se Instagram do të hiqte shumë veçori të lidhura me blerjet. Në vend të kësaj, faqja do të fokusohet në përpjekjet komerciale që janë “më drejtpërdrejt të lidhura” me të ardhurat nga reklamat. Me fjalë të tjera, pazari me forcë dështoi.

Sigurisht që është edhe çështja e konkurrencës. Burimi i pafund i frymëzimit i Instagramit, TikTok, ka ende butonin e ri të postimit në mes të pjesës së poshtme të ekranit. Pozicioni nuk është garanci për sukses, por kjo platformë ka vazhduar të lulëzojë pavarësisht se shumë nga karakteristikat e saj origjinale u vodhën dhe tetorin e kaluar, sipas analizave të Data.ai, ajo kishte 1.64 miliardë përdorues aktivë. Gjithsesi, na vjen mirë që Instagrami kujtoi se është kryesisht një rrjet social.

LEXO EDHE:

Back to top button