Inteligjenca artificiale kursen rreth 30 minuta në ditë në punë

Inteligjenca artificiale kursen rreth 30 minuta në ditë në punë

Dy nga tre punëdhënës nuk do të punësonin dikë pa aftësi të AI dhe 71 për qind preferojnë kandidatë me më pak përvojë me aftësi të AI mbi ata që nuk kanë përvojë. Ai u prezantua në raportin e katërt vjetor të Indeksit të Trendeve të Punës të Microsoft. Raporti zbulon gjithashtu se 75 për qind e punëtorëve në mbarë botën, njohuritë dhe aftësitë e të cilëve e mundësojnë këtë, përdorin inteligjencën artificiale gjeneruese (AI) në punë.

Sipas raportit, 68 për qind e njerëzve pranojnë se kanë vështirësi me ritmin dhe vëllimin e punës, dhe 46 për qind e punonjësve përjetojnë “djegie” në punë. Sidoqoftë, përdoruesit e fuqishëm, njerëzit që përdorin AI disa herë në javë, raportuan rritje të kreativitetit (92 përqind), fokus më të mirë (93 përqind), motivim më të madh (91 përqind) dhe kënaqësi më të madhe në punë (91 përqind). Gjithashtu, shtojnë ata, kursen më shumë se 30 minuta kohë në ditë.

LEXO EDHE:

Back to top button