Internet Explorer shkon në histori – ALSAT-M


Internet Explorer nuk do të ekzistojë më. Microsoft njoftoi se “browser”-i 25-vjeçar do të zhduket nga interneti në 17 gusht të vitit 2021. Gjiganti i teknologjisë e dha lajmin me anë të një postimi në blog, duke theksuar se stafi i Microsoft nuk do të sjellë të reja për Internet Explorer 11 duke nisur nga 30 nëntori i vitit 2020. Ky njoftim kishte kohë që pritej, që kur Microsoft solli “browser”-in e ri Edge 5 vite më parë. Internet Explorer e ka pasur kulmin e tij në vitet 2002-2003, kur rreth 95% e përdoruesve të internetit përdornin këtë shfletues. Por, nuk e përballoi dot konkurrencën dhe në maj të vitit 2012 u zyrtarizua se “browser”-i më i përdorur në botë ishte Google Chrome.

LEXO EDHE:

Back to top button