iPhone 15 pa port – Apple lëshon pesë sugjerime kryesore që duhet pasur parasysh

Deri tani, të gjithë ne kemi dërgjuar për ligjin e ri të Bashkimit Evropian që synon që praktikisht të gjitha pajisjet celulare të përdorin USB-C deri në vjeshtën e vitit 2024. Sigurisht, prodhuesit e telefonave Android do të jenë pothuajse të paprekur nga ligji i ri, pasi edhe telefonat Android me kosto të ultë në ditët e sotme ose po përdorin tashmë USB-C ose po kalojnë në këtë portë gjithsesi.

Sidoqoftë, historia në Cupertino nuk është aq e qartë! Siç e dimë tashmë, iPhone 14 ende karikohet përmes Lightning, kështu që janë dy vitet e ardhshme që mund të jenë vendimtare për situatën e portit të Apple. Siç theksoi në maj analisti dhe informuesi më i besueshëm Ming-Chi Kuo, ai pret që iPhone 15 të kalojë në USB-C.

“Sondazhi im i fundit tregon se iPhone i ri 2H23 do të braktisë portin Lightning dhe do të kalojë në portën USB-C. USB-C mund të përmirësojë shpejtësinë e transferimit dhe karikimit të iPhone në dizajnet e harduerit, por detajet përfundimtare të specifikave varen ende nga mbështetja e iOS”, kishte shkruar ai.

Megjithatë, kjo ishte katër muaj më parë! Dhe Martin Filipov nga Phone Arena shkruan se ndërsa nuk ka domosdoshmërisht një arsye për të mos i besuar analizës së zinxhirit të furnizimit të Kuo-s, atij i ndodh që të ketë një ndjenjë të çuditshme se Apple do të tërheqë një tjetër “truk” të guximshëm “fole kufjesh/tabak i kartës SIM” për të gjithë ne!

LEXO EDHE:

Back to top button