Janë dhënë Oscarët evropianë – “Anatomia e rënies” shpallet filmi më i mirë europian

Janë dhënë Oscarët evropianë – “Anatomia e rënies” shpallet filmi më i mirë europian

Në Berlin u mbajt çmimet e 36-të të Filmit Evropian dhe titulli i filmit më të mirë evropian për vitin 2023 i takoi “Anatomisë së vjeshtës” të Justin Trier.

Ky regjisor francez fitoi edhe çmimin për regjisorin më të mirë.

Së bashku me regjisorin francez Arthur Arari, Trier mori edhe çmimin e skenarit më të mirë për filmin “Anatomia e vjeshtës”, i cili është edhe fituesi i Palmës së Artë të këtij viti.

Sandra Hiller e Gjermanisë fitoi aktoren më të mirë për interpretimin e saj në filmin në fjalë, ndërsa Danimarka Mads Mikkelsen u shpall Aktori më i mirë evropian për rolin e tij në produksionin e Tokës së Premtuar.

Çmimi për arritje jetësore iu dorëzua aktores së njohur Vanessa Redgrave.

LEXO EDHE:

Back to top button