Japoni: Fyesit në internet do të dënohen me një vit burg

Japoni: Fyesit në internet do të dënohen me një vit burg

Qeveria japoneze iu afrua më shumë rritjes së dënimit penal ekzistues për fyerjet në internet, me një ndryshim të propozuar në kodin penal të Japonisë, që kaloi një seancë plenare të dhomës së lartë, sipas Kyodo News.

Dënimi aktual për fyerjen e dikujt në Japoni është më pak se 30 ditë burg dhe një gjobë deri në 10 mijë jen, afërsisht 75 dollarë.

Mbështetja për ndryshimin e ligjit, filloi të krijohej në Japoni pas vetëvrasjes së 22-vjeçares profesioniste dhe yllit të reality show, Hana Kimura, e cila vrau veten në maj 2020, pasi u ngacmua në internet.

LEXO EDHE:

Back to top button