Jeff Bezos dhe Richard Branson nuk janë astronautë, thotë qeveria amerikane

Qeveria e Shteteve të Bashkuara ka vendosur që të ashtuquajturit turistë hapësinorë ’duke marrë një shëtitje deri në skaj të atmosferës nuk kualifikohen me të vërtetë si astronautë.

- Advertisements -

Kjo do të thotë se Branson, Bezos dhe të gjithë ata që fluturojnë në fluturimet Blue Origin dhe Virgin Galactic nuk do të jenë të ligjshëm për krahët e astronautëve vetëm sepse u ngritën.

Në vend të kësaj, kushdo që dëshiron të njihet si astronaut do të duhet të plotësojë kriteret e reja të përcaktuara nga Administrata Federale Amerikane e Aviacionit (FAA).

FAA rregullon të gjitha aspektet e aviacionit civil në Shtetet dhe ka miratuar një urdhër të ri duke shtuar dy kushte për të fituar Krahët Astronaut të Hapësirës Tregtare FAA.

LEXO EDHE:

Back to top button