Jeff Bezos u mburr me lodrën e re prej 500 milionë dollarësh

Jeff Bezos u mburr me lodrën e re prej 500 milionë dollarësh

Megajahti i ri i Jeff Bezos, i cili kushton 500 milionë dollarë, është filmuar në det të hapur.

Jahti 127 metra Koru u pa duke lënë një dok pranë Roterdamit në Holandë dhe duke u nisur drejt Detit të Veriut. “Lodra” e re e Jeff është aktualisht në një provë përpara se t’i dorëzohet zyrtarisht themeluesit të Amazon.Koru ka 3 vela me direk që kapin më shumë një estetikë detare sesa pamjen tipike të megajahtit miliarder.Jahti u tërhoq më parë nga një kantier detar në Roterdam, arsyeja ishte se banorët vendas ishin të indinjuar që një urë historike në zonë mund të duhej të çmontohej pjesërisht për të lejuar që bisha e Bezos të kalonte kanalin.
Reagimi ishte aq i fortë sa prodhuesit, dhe ndoshta edhe Bezos, vendosën se ishte më mirë të hiqnin jahtin nga atje dhe të përfundonin ndërtimin në një vend tjetër.
Përveçse ka një vlerë prej gjysmë miliardë dollarësh, Bezos do të duhet të shpenzojë rreth 25 milionë dollarë për mirëmbajtjen vjetore të kësaj anijeje luksoze, por duke qenë se ajo peshon rreth 181 miliardë dollarë, kjo nuk ka gjasa të jetë problem për të.

LEXO EDHE:

Back to top button