Jovevski: Tek shumica e kompanive pagesa e pagës minimale do të shkaktoj “dridhje”

Jovevski: Tek shumica e kompanive pagesa e pagës minimale do të shkaktoj “dridhje”

Profesori Llazar Jovevski i ftuar në “Magazina Ekonomike” në Alsat u shpreh se në disa kompani paga më e ulët të cilën e marrin të punësuarit është më e lartë se paga minimale, por sipas tij ka dhe kompani të tjera tek të cilat paga minimale paraqet sfidë për punëdhënësin, shkruan Alsat.

“Ka një numër të madh të punëdhënësve tek të cilët paga minimale do të shkaktoj dridhje, posaçërisht tek ato kompani të vogla dhe të mesme, sepse në Maqedoni 96 për qind e subjekteve ekonomike janë të vogla dhe të mesme”, tha Jovevski. /Alsat.mk

LEXO EDHE:

Back to top button