Ka përfunduar remonti i gjeneratorit në TC Negotinë – nesër fillojnë aktivitetet prodhimit në termocentral

EMV njoftoi sonte se sonte kanë përfunduar aktivitetet e servisimit dhe remontit të gjeneratorit dhe pajisjeve të tjera në TC Negotinë, pas së cilës nesër në orën 7:30 të mëngjesit, siç njoftoi kompania, do të “komisionohen” aktivitetet për vënien në prodhim termocentralin. funksioni do të fillojë.

Sipas EMV, në kontratën me operatorin ekonomik që ka kryer punimet, thuhej se puna duhet të përfundojë deri më 15 dhjetor, por me intensitetin e shtuar të punës dhe angazhimin e shtuar të punëtorëve, afati u shkurtua për 10. ditë, të cilat në kushtet e krizës energjetike do të nënkuptojnë përfitim ekonomik dhe energjetik.

“EMV bën të gjitha përpjekjet dhe intensivisht vë në funksion të gjitha kapacitetet, për të plotësuar nevojën në rritje për energji elektrike vendase, duke pasur parasysh rritjen e borxhit të Qeverisë ndaj EMV për dërgimin e energjisë tek Furnizuesi Universal, institucionet, si dhe sektori afarist”- njoftuan nga Kompania Elektroenergjetike e Maqedonisë.

LEXO EDHE:

Back to top button